Ma ke ʻano he mea nona ka pōpoki, ʻike ʻoe he mea nui i kāu pōpoki ke komo i ka wai hou a maʻemaʻe.

Ma ke ʻano he mea nona ka pōpoki, ʻike ʻoe he mea nui i kāu pōpoki ke komo i ka wai hou a maʻemaʻe.Akā, ʻike anei ʻoe i ka nui o kāu pipi e inu ai?He pilikia maʻamau ka dehydration i nā pōpoki a hiki ke hoʻopilikia i ke olakino o kāu pipi.
Ma kēia ʻatikala, e kūkākūkā mākou i nā pono wai o kāu pōpoki a pehea e nānā ai i ko lākou kūlana hydration.E kaʻana pū mākou i kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo e pili ana i ka hoʻonui ʻana i ka inu wai o kāu pōpoki a kōkua i ka mālama ʻana i ka wai.
Ehia ka nui o ka wai e pono ai na popoki?
Ma ka awelika, pono nā pōpoki ma kahi o 4 auneke wai no 5 paona o ke kaumaha o ke kino.Eia nō naʻe, ʻo ka nui pololei o ka wai e pono ai kāu pōpoki ma muli o nā kumu he nui a hiki ke ʻano like ʻole.
ʻO kekahi o nā mea nui e pili ana i ka pono wai o kāu pōpoki ʻo kā lākou ʻai.Hiki ke loaʻa i ka 80% wai nā meaʻai pulu a kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hydration o kāu pipi.ʻO ka hopena, ʻo nā pōpoki e ʻai ana i ka meaʻai pulu, pono lākou e inu i ka wai liʻiliʻi a puni ka lā.
ʻO nā mea koʻikoʻi ʻē aʻe e hiki ke hoʻololi i nā koi wai o kāu pōpoki, ʻo ia ka pae hana a kāu pōpoki a me ke kaiapuni.Pono nā pōpoki i ʻoi aku ka ʻeleu e inu i ka wai e hoʻomau i ka wai.Eia hou, hiki i nā kūlana mahana a me kekahi mau pilikia olakino ke hoʻonui i ka pono wai o kāu pōpoki a me ka pilikia o ka dehydration.
Ke kiaʻi ʻana i ka wai wai o kāu pōpoki
Pono ka wai no ka mālama ʻana i nā hana kino o kāu pōpoki a me ke olakino lōʻihi.No laila, he mea nui e nānā pono i ka inu wai a kāu pipi a nānā i nā loli i ka inu ʻana o kāu pōpoki.
Eia kekahi o nā ala maikaʻi loa e nānā ai i ke kūlana hydration o kāu pōpoki a hōʻoia i ka lawa ʻana o ka wai.
E ʻike i nā hōʻailona o ka wai maloʻo
ʻO ka ʻike ʻana i nā hōʻailona o ka dehydration he ʻāpana koʻikoʻi o ka mālama ʻana i kāu pipi.ʻO kekahi o nā hōʻailona maʻamau o ka dehydration i nā pōpoki ʻo ia ka emi ʻana o ka ʻai, ka emi ʻana o ka ikehu, nā maka pohō, a me ka ʻūhā.
Inā ʻike ʻoe i kekahi o kēia mau hōʻailona i kāu pōpoki, pono e hana wikiwiki.E hōʻoia i ka loaʻa ʻana o ka wai maʻemaʻe i kāu pipi a kāhea aku i kāu kauka lapaʻau inā ʻaʻole maikaʻi nā hōʻailona o kāu pōpoki.
E hoʻolohe i ka pahu litter
ʻOiai ʻaʻohe mea leʻaleʻa i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ka pahu litter o kā lākou pōpoki, hiki i kēia hana maʻalahi ke haʻi nui iā ʻoe e pili ana i ke kūlana olakino a me ka hydration o kāu pōpoki.Inā maloʻo kou pōpoki, ʻaʻole paha ia e mimi pinepine, a ʻike paha ʻoe i ka liʻiliʻi o nā wahi pulu a i ʻole nā ​​puʻupuʻu o kā lākou pahu.Eia hou, hiki i ka wai maloʻo ke hoʻoulu i ka constipation, a ʻano liʻiliʻi a paʻakikī paha nā ʻili o kāu pōpoki.
E nana i ka Puki o kou Pukiki
ʻO kekahi ala maʻalahi e nānā i ke kūlana hydration o kāu pōpoki ʻo ka nānā ʻana i nā ʻāʻī o kāu pōpoki.Inā hoʻomaʻemaʻe maikaʻi ʻia kāu pōpoki, pono ka pulu a me ka ʻulaʻula.He hōʻailona paha ka ʻaʻa maloʻo a ʻeleʻele paha ʻaʻole lawa ka wai o kāu pōpoki.
Hana i kahi ho'āʻo ʻili maʻalahi
He mea paʻakikī ke nānā pono ʻana i nā ʻāʻī o kāu pōpoki.ʻO ka mea pōmaikaʻi, aia kekahi ala maʻalahi e loaʻa ai ka ʻike wikiwiki e pili ana i ke kūlana hydration o kāu pōpoki.Me kāu pōpoki e noho ana ma kou ʻūhā, e hoʻokiʻekiʻe mālie i ka ʻili ma waena o ko lākou mau poʻohiwi a laila hoʻokuʻu.Pono e hoʻi koke ka ʻili.Eia nō naʻe, i nā pōpoki maloʻo, lōʻihi paha ka hoʻi ʻana o ka ʻili i ka maʻamau.
E mālama i kāu pōpoki i ka wai wai - pale i ka wai

ʻO ka mālama ʻana i kāu pōpoki he mea nui ia o ka mālama ʻana i ke olakino o kāu pōpoki a me ka hōʻemi ʻana i ko lākou pilikia o ka dehydration.Eia naʻe, e kiʻi i kāu pōpoki iinu wai houhiki ke maalea.Hiki i nā pōpoki ke koʻikoʻi e pili ana i kā lākou mau kīʻaha wai a maʻalahi hoʻi i nā loli kaiapuni.

Inā makemake ʻole kāu pōpoki i kā lākou kīʻaha wai, e hoʻomaka me ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ka wai.ʻO nā meaʻai a i ʻole nā ​​​​palapala ʻē aʻe i loko o ka wai hiki ke hoʻopau a hoʻopau i kāu pōpoki i ka inu ʻana.Hiki iā ʻoe ke hoʻonohonoho i nā kīʻaha wai hou ma nā wahi e hele pinepine ai kāu pōpoki.Hiki ke kōkua nui kēia i nā pōpoki kahiko i paʻakikī i ka hele ʻana a ʻaʻole makemake e hele mamao e inu.

ʻO kekahi ala maʻalahi e hoʻomaikaʻi ai i ka hydration o kāu pōpoki ʻo ka hana ʻana i kekahi mau loli maʻalahi i ka ʻai a kāu pōpoki.No nā pōpoki ma kahi meaʻai maloʻo, e noʻonoʻo e hoʻohui i ka meaʻai pulu a i ʻolehupai loko o ka ʻai maʻamau a kāu pōpoki.ʻAʻole hiki i kēia mau mea hoʻohui ke hoʻohui i kahi ʻono ʻono, akā he ala maʻalahi hoʻi ia e hoʻonui ai i ka inu wai o kāu pōpoki.
Nā Manaʻo Hope
He mea paʻakikī ka hoʻomaopopo ʻana i ka inu ʻana o kāu pōpoki a me ka pono wai.ʻO ka pōmaikaʻi, aia kekahi mau ala maʻalahi e hiki ai iā ʻoe ke nānā i ke kūlana hydration o kāu pipi a pale i ka dehydration.
No ka ʻike hou aku e pili ana i nā pono wai o kāu pōpoki, e noʻonoʻo e hoʻonohonoho i kahi manawa me kāu kauka holoholona.Hiki i kāu kauā ke hana i ka loiloi piha ʻana i ke olakino o kāu pipi a hana i nā ʻōlelo aʻoaʻo e pili ana i nā pono kūikawā o kāu pipi.
ʻOiai he ʻokoʻa ka pono o ka wai o kēlā me kēia pōpoki, manaʻolana mākou e kōkua kēia ʻike e mālama i kāu pōpoki i ke olakino, hauʻoli, a me ka wai.

nūhou3


Ka manawa hoʻouna: Iulai-20-2023